sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Helppoo ku heinänteko

Osallistun tänä vuonna Tour de Fleece -tempaukseen. Tämä on ensimmäinen kertani, tuskin kuitenkaan viimeinen. Aluksi harjoittelin saamallani mysteerikuidulla, olin kehrännyt vain muutaman kerran aiemmin eikä säikeen muodostaminen sujunut vielä kovin hyvin. Piti siis vähän harjoitella, ja harjoittelemistahan se on vieläkin... 

Ensimmäiset päivät menivät kehrätessä  ja harjoitellessa. Ensimmäinen säie painoi 17 ja toinen 22 grammaa. Ensimmäinen oli vähän epätasaisempaa, seuraavaan jo vähän paransin osaamistani. Kertasin nämä kaksi säiettä yhteen ja loput 5 grammaa toisesta säikeestä yhteen itsensä kanssa, ensimmäinen säie loppui tietysti kesken. Oli liian suuri into päällä että olisin kehrännyt kolmatta säiettä sen puuttuvat 5 grammaa mutta kävihän se noinkin. Vyhdissä on 46,5 metriä lankaa ja painoa 35 grammaa.


 
Onneksi kissa on unessa, olisi muuten vyyhti saattanut saada kyytiä...

Uskalsin sitten aloittaa kehräämään Tuulian värjäämää polwarthia. Tilasin sitä ja paria muuta kuitua Villavyyhdistä kun enabloivat mainostamalla alea kehruukuiduista ennen TdF:n alkua. Olin aivan innoissani, ja olen edelleen, siitä millaista tästä kuidusta tulee.Apuri

Lupasin näyttää millaista itse värjäämästäni langasta tulee. Tällaista!

Mitäs muuta tässä on tullut puuhasteltua? Featherweight on edistynyt jonkin verran, erottelin hihat ja nyt on posotettu kainaloiden alle muutama sentti. Kävin kavereiden kanssa Raumalla, eka päivänä sato vettä ku saavista kaataen ja toisena päivänä, kun piti lähteä kotiin, oli niin nätti ilma että! 

Ja perjantaia kävin Okrassa, maatalousmessuilla Oripäässä. Siellä oli söpöjä lehmiä, lampaita, vuohia, possuja, alpakoita, laamoja ja heppoja! Pientä kuvasaastetta lopuksi. :)

Ammuu!


Ei kommentteja: