keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Värijäilyjä

Pidimme viime sunnuntaina muutaman neulojan/kehrääjän kanssa väirjäilysunnuntain. Värjäsimme lankaa luonnonväreillä sekä reaktiiviväreillä. Ja kylläpä oli lystiä! Mulla ei ollut kameraa mukana mutta kännykällä kuvasin muutaman kuvan. En vain jaksanut siirtää niitä koneelle joten joudutte tyytymään vain jälkikäteen otettuihin kuviin. Esittelen hieman tuotoksiani. Innostuin tästä niin, että kävin ostamassa itselleni värejä ja vähän lisää valkoista lankaa. Pssst, ainakin sittarissa on tarjouksessa Novitan lankoja.

Nimien keksiminen oli vaikeaa!
Näistä ticoticoista tuli aivan ihania! Pinkki on todella pinkkiä ja kokeilin näihin lähinnä eri väriyhdistelmiä ja liukuvärjäystä. Yhteen kerään pistin pinkkiä, ruskeaa ja keltaista. Tuli kyllä aika hieno! On tuossa alimpana keskellä. Vihreä sai monta sävyä kun kastoin sitä hieman myös siniseen ja keltaiseen vihreän liemen lisäksi. Vaikken ole mitenkään erityisesti keltaisen, oranssin tai ruskean ystävä, tuli tehtyä myös yksi keltaisesta oranssiin liukuva vyyhti. Nuo on kyllä aivan ihania vyyhdillä! Haluaisin aloittaa jostakin jonkin pienen projektin mutta mistä väristä? Tuossa on muuten kaksi kokonaista ticotico-kerää, yhden pistin n. puoleksi ja toisen 3 osaan. Eli noissa on n. 30-50 grammaa lankaa. Ideoita?
Pohjalanka ticoticoa
Olimme ennen valkoista ja harmaita.
Kaikki muut ylemmässä kuvassa on seiskaveikkaa, paitsi ylin kerä on Floricaa. Maalasin sitä sinisellä, violetilla ja pinkillä, vähän ruiskullakin truutasin sille väriä. Siitä tuli kyllä aika herkku, ainakin mun mielestä. Nimesin sen Unicorn sparkleksi. :D Samassa kuvassa äärivasemmalta pilkistää punasipulilla värjätty, alun perin harmaa seiskaveikka-lanka, puretus tapahtui raparperiliemessä. Raparperiliemestä ei tullut oikein väriä, oli liikaa lankaa liemessä. Alhaalla punainen on myös puretettu samassa raparperiliemessä. Värjättiin tummempi kokenillilla ja vaaleampi sen jälkiliemellä, puretuksena alunaa.

Kokenillilla värjättyä.
Tähän loppuun vielä toinen kehräämäni lanka KERRATTUNA! Eli ensimmäinen kertaukseni. :D Tän vois pistää väriliemeen, vai mitä?
Pituutta 16,8 metriä, VAU. ;)

6 kommenttia:

Lotta kirjoitti...

Oi, miten kauniinvärisiä lankoja :).

ArualMaria kirjoitti...

Onpas värikkäitä! Mulle kuiskuttelee erityisesti keltaoranssi ja punasipulin vihreä vyyhti. Värjäily on kyllä kans aika koukuttavaa.

Tiina kirjoitti...

Lääh, mitä herkkuvärjäyksiä! Tulisko niistä jotkut vinkeät riemuraitasukat? :)

berenike kirjoitti...

Todella upeita värjäyksiä!!! Tulee karkit ja mehujäät mieleen noista väreistä <3

Fenneiu kirjoitti...

Ihania lankoja sulla! Oli hienoa katsella, miten kaikki värjäili erilaisia, omanlaisiaan lankoja samoista tarjolla olevista väreistä. Mun blogissa on kans vähän tarinaa aiheesta.

Nordina kirjoitti...

Kiitos kommenteista.
Seuraavassa postauksessa näkyy ainakin mimmosta yhdestä vyyhdistä tuli. :D

Noi värit on kyllä aivan ihania ja värjääminen oli tosi kivaa puuhaa. Suosittelen!