tiistai 24. heinäkuuta 2012

Hur hur hurinaa

Suuria uutisia! Olen saanut rukin. Rukki on pystyrukki, Louët S10. Pohjassa olevat numerot paljastivat sen olevan reilu kolmekymppisen iältään. Valmistusvuosi 1979 ja kuukausi oli tammikuu. Ostin sen Marktplaats.nl :sta, vähän niinkuin Hollannin huuto.net. Oli hyvin jännittävää puuhaa tämä rukin osto!
Pistin usealle rukin myyjälle viestiä lähettävätkö Suomeen, aika moni vastasi että ei ja hyvin moni jätti vastaamatta kokonaan. Onneksi yksi vastasi että ei oo ongelma. Sitten vielä piti elää huutokaupan jännitys ja tarjota tarpeeksi suuresti ettei rukki mene sivusuun. Onni potkaisi ja rukki lähti Hollannista ja sitten piti vielä jännittää tuleeko se perille! Tulihan se ja ehjänä vielä. Loppu hyvin, kaikki hyvin. Rukilla ei ole vielä nimeä mutta harkinnassa on muutama.


Ennen rukin saapumista kokeilin värjäämistä muutamalla vyyhdillä. Tässä ne tuotokset joihin olen tyytyväinen.
Lila ja turkoosi ovat ticoticoa ja kirjava sinivihreä on Villava-lankaa jota ostin joskus kerän kun halvalla sai. Siitä tuli kyllä tosi kivan näköinen, tykkään tosi paljon. 

Entäpä sitten Tour de Fleece? Tässä on värttinällä kehrätty Polwarth, en saanut tätä kehrättyä loppuun asti kun rukki saapui ja vei vähän huomiotani. Mutta tavoitteeni, saada tasaista säiettä, toteutui. Lisäksi koitin navajokertaamista. Värttinällä ja rukilla (kun en malttanut antaa säikeen levätä). Pitäisi vielä kehrätä tuo loppukuitu ja kerrata jotenkin että saisi lankaa. Mutta mikä kertaus olisi paras? Navajo olisi ehkä paras mutta en tiedä meneekö koko ihana kuitu ja säie pilalle kun se ei oo vielä niin hanskassa...


Hätäinen kuva navajokerratuista langoista kuivumassa.
Ensimmäiset navajokertaukset rukilla.


Lopuksi vielä kuva mun Featherweight cardiganista. En pahemmin oo viime aikoina neulonu mutta on se jonkin verran edistyny. :) Seuraavaksi alkaa Ravellenic Gamesit ja aion neuloa erääseen hyvin marinoituneeseen neuletakkiin hihat ja koittaa saada sen valmiiksi. Lisäksi puran erään baktuksen ja katson jos jotain muutakin keskeneräistä sais valmiiksi. Ehkäpä seuraava rapsa tulee sitten noista neuleista. Featherweight saa siis vielä odottaa projektipussukassaan. Elokuussa sitten taas tavataan. 

4 kommenttia:

Lotta kirjoitti...

Oi, miten kauniita nuo turkoosit vyyhdit! Ihania :).

Nordina kirjoitti...

Juu, niin ovat! Etenki tuosta villavasta tuli ihana, ennen se oli ruskea/beige/valkonen mutta nyt siitä tuli ihan käyttökelpoisen värinen. Tykkään ihan sikana!

Tiina kirjoitti...

Onnittelut rukkiperheeseen!
Valtavan kauniita nuo värjäyksesi.

ArualMaria kirjoitti...

Onnea rukkiesikoisesta! ;) Hienosti onnistuneita värjäyksiä.