torstai 17. heinäkuuta 2014

Poljen poljen poljen, rukkiani poljen.

Taas se aika vuodesta kun trikooasuiset miehet polkevat Ranskassa fillareitaan ja ympäri maailmaa kehrääjät polkevat rukkejaan sekä pyörittelevät värttinöitään. Tour de Fleece on täällä! Blogi on kärsinyt hiljaisuudesta, töitä on kesken mutta mikään ei tahdo valmistua. Yritän kunnostautua ensi viikolla ottamaan keskeneräisyys-aiheisia kuvia. :D
Tässä kuitenkin yksi valmis asia, nimittäin lanka. Toki jatkojalostus on vielä edessä.

Kuidun ostin retriitistä viime keväänä, Keesin aivan ihana, juuri minun värinen, kuitu tarttui näppeihini. Kuitu on sekoitettua blue faced leicesteriä ja silkkiä, 80/20 -suhteessa. Kehräystuntuma oli oikein hyvä, tykkäsin kovasti. Kuidun tiedoissa painoksi oli kirjattu 138 grammaa enkä punninnut itse kuitua ollenkaan. Veikkaan muutamaa grammaa enemmän sillä valmis lanka painoin tuon saman verran. Yleensä kuidusta tuppaa hiukan grammoja karisemaan kehräyksen aikana. Metrejä tällä vyyhdillä on 330. Kehräsin kuidun yhdeksi säikeeksi jonka navajokertasin. Lopputuloksesta tuli oikein kiva. Värit sekoittuivat enemmän kuin olin kuvitellut mutta se ei suinkaan ole huono asia.








Nyt työn alla on Lanitium ex Machinan bfl-kuitu nimeltään Oblivion. Oon jo kerran kehrännyt tätä samaa väriä ja tarkoitus olisi kehrätä edelliselle kaveri. Veikkaan vain että tulee hiukan ohuempaa, vaikka yritän kyllä kehrätä hiukan paksumpaa kuin tuo Keesin kuitu.


Vasemmassa alanurkassa valmiiksi kehrätty kuitu, oikealla oblivion.

Kehräyskaveri.

Ei kommentteja: