keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Valaskala

Tämä pipo on valmistunut jo aika päiviä sitten, bloggaaminen on vain ollut kummallisen vaikeaa viime aikoina. Syytetään vaikka kevättä, sitähän on helppo syyttää. ;)

Pipon malli on New England Knits -kirjasta, simppeli kirjoneulepipo. Ohjeessa oli lankana fingering-lanka mutta mä käytin lankana Maijaa jota oli varastossa. Puikot oli 2,5 ja 2,75 pyöröpuikot, pipon paino 80 grammaa ja silmukoita resorissa 120 silmukkaa, jonkin verran vähemmän kuin ohjeessa. Silmukkamäärä oli omaan pieneen päähän just sopiva, tai olisi siitä voinut muutaman silmukan vielä jättää pois eikä olisi ollut siltikään liian tiukka. Nyt pipo on just passeli, ei kiristä mistään. Paksumman langan vuoksi piposta tuli hiukan pitempi kuin mitä malli oli. Jos harrastaisin saman ohjeen mukaan neulomista uudelleen, voisin hyvin neuloa tämän toisenkin kerran, tosin sillä ohjeenmukaisella langalla, tosi nopea ja helppo neulottava. 
Olen kärsinyt hiukan neuleblokista ja sen sijaan olen vähän kehrännyt. Kävin läpi kuitustashia ja pikaisen pohdinnan jälkeen päätin hurruutella Lanitium Ex Machinan falkand-topsin. Jaoin topsin kahtia ja kehräsin ne kahdelle rullalle josta sitten kertasin ne yhteen kaksisäikeiseksi langaksi. Metrejä oli ennen kastelua 335 m, sen jälkeen en ole mitannut mutta hiukan vähemmän, veikkaisin noin 320 metriä. Painoa vyyhdillä on 133 grammaa. Tästä tuli sittenkin oikein kiva, vaikka kerratessa hiukan häiritsi etteivät säikeiden värit kohdanneet aivan niinkuin olin ajatellut. En ole vielä keksinyt mitä tästä neuloisi joten kehrättyjen laatikkoon odottamaan isnpiraatiota.
Ei kommentteja: