perjantai 29. marraskuuta 2013

Neulojan kehitys

Olen miettinyt omaa kehitystäni neulojana. Veikkaan että aika moni neuloja käy saman tai samankaltaisen kaaren läpi.

Ensin neuloin satunnaisesti, käsityölehdistä ja markettilangoista. Jossain vaiheessa innostuin enemmän ja koska nykyisin on tämä suurenmoinen internet, etsin käsityöblogeja uusien ideoiden toivossa. Monessa blogissa törmäsin ravelry-linkkiin. Turhautti kun ei nähnyt aivan kaikkea. Mikä siis eteen? Liityin totta kai Ravelryyn. Siitä alkoi "alamäki". Tietoisuus lisääntyi.

Ensin hankin muita kuin markettilankoja. Seuraavaksi rupesin miettimään langankulutusta ja hankin keittiövaa' an. Syvennyin lisää Ravelryn ominaisuuksiin ja kirjasin valmistuneiden tuotteiden tunnollisesti ylös. Löysin uusia tekniikoita. Magic loop, top down, seamless.

Nykyisin neulon lähes ainoastaan pyöröpuikoilla kaikki mahdolliset. Kavahdan saumoja kun voi tehdä saumattomia. Värjään itse lankaa ja hurahdin kehräämiseenkin. Katson hiukan nenänvartta pitkin markettilankoja. Mihin mahtaa tämä kehitykseni vielä mennä? Neulemaailmassa on paljon kaikenlaista uutta ja vanhaa mikä odottaa vielä löytämistään.

~~~

Marraskuu on yksi inhottavimpia vuodenaikoja mitä tiedän. Pimeä ja märkä. Kaipaan lunta, se antaisi edes hieman lisävaloa pimeään Pohjolaan. Neulepläähkin on eksynyt tähän osoitteeseen. Viime aikoina on valmistunut vain Wellamo-sukat sekä lapaset itselle. Taidan ottaa seuraavaksi askeleet kohti lankalaatikoita ja kaivella josko vaikka löytyisi jokin inspiraatio.

Tässä kuitenkin nuo valmistuneet työt.

Lapasiin käytin jämälankoja, Siljaa ja Nallea. Yhteensä 43 grammaa, puikot 2,5. Kaksi yhtä aikaa, kärjestä ranteeseen. Koko on pieni, just sopiva omaan käteen. Moni onkin kysynyt ovatko lapselle. :D  Wellamoiden ohje on Ullasta, Kahelien sukkahaasteeseen valmistuneet sukat. Koko n. 39. Lanka on Novitan ticoticoa jonka olen itse värjännyt. Lankaa meni 73 grammaa, puikot 2,00. Nämäkin on aloitettu varpaista, tein ihan ohjeen mukaan. Tykkään itse tuosta tiimalasikantapäästä.

Hyvää joulun odotusta teille, toivottavasti käsityöt maistuu glögin ohella. :)

Ei kommentteja: