keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Sukkahaaste päätökseen

Suuren sukkahaasteen viimeinen haaste oli kirjoneulesukat tai kenen tahansa suomalaisen suunnittelijan sukat. Neuloin molemmat. Ensimmäiseksi aloitin Kuusenkäpy-sukat Ullasta. Nämä sain myös ensimmäisenä valmiiksi, vuoden viimeisenä päivänä. Tänään valmistui kirjoneulesukat Dropsin ilmaisohjeista.

Käpy-sukissa on ticoticoa ja Schoeller+Stahlin Fortissima socka -lankaa, yhteensä lankaa meni n. 70 grammaa. Puikot Karbonz 2.00 mutta olis saaneet olla varsinkin ainaoikein-osuudessa pienemmät. Koska tuli hiukan löysää, purin ekan aloituksen ja päädyin tekemään sukat 56 silmukalla. Kirjoneuleeseen 65 s ja siitä kavensin 4 silmukkaa. Varren ainaoikeinreunuksen purin koska se kääntyi ja neuloin joustinta muutaman sentin verran. 1 o takareunasta, 1n, kavensin joustimen alussa vielä yhden silmukan. Koko näissä sukissa on n. 38/39.

Hiskille olis maistuneet nämä sukat...
Kirjoneulesukkien ohjeessa oli paksumpi lanka mutta halusin tehdä ohuemmasta langasta. Päädyin neulomaan sukat 60 silmukalla, sain sopivat sukat koon 35 jalkaani. Lankana Viking Vilma ja Hjertegarn Basic. Vilma on ihan hitusen paksumpi, lähinnä pörröisempi lanka. Puikot 2.5. Tuli tosi lämpimät sukat.
Muutama asia jäi harmittamaan. Tiimalasikantapäähän jäi isot reiät joita en saanut millään pienemmiksi. Ja jos tekisin toiset tämän tyyppiset sukat, jätän kyllä seuraavalla kerralla kärjestä nuo raidat pois. Lisäksi toinen sukka on hiukan erilainen mutta tekeepähän näistä sukista omalaatuiset. ;)

Vielä olisi yhdet junasukat kesken mutta voi olla että teen ne myöhemmin valmiiksi. Sen sijaan voisin seuraavaksi keskittyä neulomaan Totoro-lapaset loppuun. Ensimmäinen lapanen on jo peukaloa vaille valmis. Kirjoneuleena tämä on kyllä tähän astisista raivostuttavin, vain ja ainoastaan noiden pitkien lankajuoksujen vuoksi.


Tein Suureen sukkahaasteeseen yhteensä 8 ajallaan valmistunutta sukkaparia sekä lisäksi yhden sukkaparin haasteajan ulkopuolella.

Ei kommentteja: