sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Sisältää kuitua.

Muistanette että olen päättänyt pitää exceliä langankulutuksestani? Eilen kotiutin reilun kilon verran sukkalankaa. Tämä vaati tietenkin uudelleen järjestelyä lankalaatikoiden keskuudessa joten otin (lähes) kaikki lankani ja järjestelin ne uudelleen. Tässä pieni maistiainen sukkalankalaatikosta. Tässä on yksiväriset sukkalangat.

Kuin sillit...
Punnitsin lankalaatikoitani ja vähän väliä tajusin että unohdin sen ja sen ja sen laatikon, ja ai niin sielläkin on... Tässä on värjäykseen tarkoitetut lankani, hiukan päälle kilon verran ticoticoa, nallea ja 7veikkaa. Lisäksi alareunassa näkyy kehräystuotoksiani.


Kuidutkaan eivät enää mahtuneet siihen samaan laatikkoon. Tilasin kimpassa World of Woolilta villaa kilon verran. Tähän laatikkoon mahtuivat melkein kaikki kuituni, muutama iso pussi (200-300 g) karstaamatonta kuitua eivät mahtuneet enää samaan laatikkoon muiden kanssa. Kuituja en ole punninnut mutta eiköhän niitäkin pari kiloa ole...


Olen huomannut että seuraan on tullut muutama uusi lukija, aina yhtä ihanaa huomata että joku löytää minunkin blogini ja vaivautuu sitä lukemaan. :)
Miten te olette järjestelleet lankanne? 
Mulla on nuo sukkalangat omissa laatikoissa, sitten on huivilangat yhdessä Dropsin alpakoiden ja alpakka-silkkien kanssa, sitten on hiukan ohuemmat eli about sport/dk -vahvuiset langat omassa laatikossa ja sitten ne paksummat langat. Ja yhdessä lootassa on ne bulkyt. Ja sitten vielä puuvillalangat. Olen tehnyt päätöksen, ja parhaani mukaan yritän siinä pysyä, etten osta puuvillalankaa koska laatikollisen verran sitä on enkä tee siitä ikinä mitään! Ja vasta äsken kerjäilin ja ostelin Novitan Tiinaa noin kilon verran tarkoituksena virkata peitto! Ei siis puuvillalankaa ollenkaan ennen kuin edes osa on kulutettu pois. 

Excel sanoo nyt 593 grammaa plussaa. Lisäksi laskin, että jos neuloisin 100 g/vko, minulta menisi n. 5 vuotta saada langat neulottua.

4 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Minä en enää edes uskalla punnita lankavaraston lankoja. Sanotaan vaikka niin, että langat löytyy lähes jokaiseen vastaan tulevaan projektiin. Ainoastaan paksummissa on vajausta. Tämä tarkoittaa sitä, että inspiraation ajamana saa ainakin mallitilkun valmiiksi vaikka kaupat olisi jo kiinni. :)

Minulla langat ja muut projektitarpeet on "yhdessä kaapissa". Niin sen ainakin pitäisi olla. Nyt se kaappi on oikeastaan enää vain käsite. Projektitarvikkeita kun on muuallakin...

adelheid kirjoitti...

Hih, mun langat, yhdessä keskeneräisten töiden kanssa, on levittäytynyt aika tasaisesti ympäri kämppää: löytyy jopa ihan oikeasta osoitteestakin eli työhuoneesta (parista laatikosta, kirjahyllystä ja kirjahyllyn alta), mutta suurin osa on majoittunut olkkariin; piironkiin, arkkuun, sohvapöytään ja jääkaappiin (baarikaappi). Välillä vaeltelevat sänkyyn ja keittiön pöydälle ja työtasolle... Sukkalangat on aika kiltisti pysyneet piirongissa ja omat kasvivärjäilyt arkussa, mutta muuten viihtyvät mukavassa sekamelskassa milloin minnekin mahtuvat :D

iso gnu kirjoitti...

Mulla langat valtaavat vaatehuonetta nykyisin, mutta löytyy joskus mitä kummallisimmista paikoista kuten tänään vaatekomeron piilosta kaksi kerää. Sukkalangat on periaatteessa eri laatikoissAa, mutta joskus ajautuvat muualle. puuvilla-, tehostelangat jne omissa laatikoisssan. Mutta paljon on sekaisin.

lankaa on ja on ja jää seuraavalle sukupolvelle perinnöksi, jos en innostu kilotolkulla vuodessa kutomaan.

Andra kirjoitti...

Mun langat asuu muovilaatikoissa laaduittain tai käyttötarkoituksen mukaan: puuvilla, villa, mohair, sukkalangat, huivilangat, alpakat, outoudet yms. Laatikot asuvat niille varatussa kaapissa ja lisääntyminen ei ole suotavaa :)