maanantai 8. lokakuuta 2012

Raitatakin paluu ja kosto.

Edellinen raitatakki vielä odottelee langanpäiden päättelijää ja nappeja. En kuitenkaan malttanut olla aloittamatta uusia töitä. Aloitin itselleni uuden huivin sekä kummitytölle neuletakin. Neuletakkia olen tehnyt enemmän, huivi on aivan alkutekijöissä vielä. Neuletakki onkin aiheuttanut töitä. Olen purkanut sen aloituksen niin monta kertaa että en enää muista kuinka monta kertaa olen sen aloittanut uudelleen. Aloitin ensin SMC Punto-langasta jota oli useampi kerä, tarkoituksena oli ja on edelleen tehdä vauvalle neuletakki. No, tätä takkia ei tehdä kyseisestä langasta, sain aina aivan liian ison aloituksen. Tein pienemmän koon, ei auttanut, pienemmät puikot, ei auttanut... Vaihdoin langan Dropsin Karismaan. Ei auttanut sekään, takki on edelleen liian iso kummitytölle. Mutta meni sen verran hermo että päätin etten enää pura. Takki mahtuu varmasti joskus, luultavasti vuoden päästä. Voi jopa olla että takki mahtuu isosiskolle ensin.

Nyt vain pähkäilen mitä teen takille kun ohjeessa käsketään päättämään kädenteitä varten silmukoita kun pituus on 20 cm. Mutta köh köh, neule on jo tässä vaiheessa 22 cm pitkä. Mikähän olisi oikea pituus suhteessa takin leveyteen, jottei tulisi lyhyt ja leveä neuletakki? Taidan neuloa vielä muutaman sentin lisää ennen kädenteitä.
Mutta eikös ole kivat värit pikkutytön neuletakissa? Kelpaisi itsellekin. :)


Dream stripes alkutekijöisään.
Värjäilin yksi päivä lankaa. Tulos oli aivan hirveä! Halusin kaksivärisen langan, toinen väri olikin aivan ihana mutta se toinen puolikas vyyhdistä oli aivan hirveä! Värjäsin muutama päivä myöhemmin uudestaan ja pistin hirviövyyhdin uuteen liemeen. Siitä tulikin itseasiassa aika kiva. Ei kyllä oikein mun värinen mutta kyllä tästä voisi jollekin neuloa sukat lahjaksi. Tai lahjoittaa arvontaan. Ihanat syyssävyt tässä langassa, ainakin minun mielestäni. :) 1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Juu, kelpaisi mullekin toi raitatakki noilla väreillä :) Toivottavasti saat ne suhteet kohilleen, tulee niin kivannäköinen takki ja takuulla sille on aikanaan käyttöä kummitytölläkin!
Ja ihanan syksyinen ja pirteä tuo värjätty lanka!
Ode