torstai 8. syyskuuta 2011

Maalari maalasi sinistä...

Kokeilin värjäämistä elintarvikeväreillä. Ostin sinistä ja keltaista väriä, tässäpä hieman kuvia prosessista...

Sitruunahappo+vesi -liemessä ticoticoa.


Ensimmäiset vyyhdit kylvyssä.


Vasemmalta alkaen: ticotico (l.valk),
 7-Veljestä (v.harmaa), Wool (l.valk ja valkoinen).


Keltainen väri ei tarttunut oikein millään lankoihin, väriä sai laittaa tosi paljon veteen eikä se oikein tarttunut kunnolla lankoihin. Vesi jäi vaalean keltaiseksi. Sinistä sen sijaan ei tarvinnut ripotella veteen kuin ihan pikkuisen ja vedestä tuli tumman sinistä hetkessä. Ja väri tarttui tosi hyvin lankoihin, kuten huomaa.
Keltaista väriä pistin pieneen määrään vettä ja ruiskulla suoraan langoille mutta väri ei silti oikein ollut tarpeeksi voimakkaan värinen.

Harmaasta seiska-veikasta tuli oikein kivan väristä. :) Syyhyttäisi kauhesti päästä neulomaan näistä ja katsomaan miltä värit näyttää neulottuna... Vyyhdit ovat vielä kuivumassa mutta eiköhän nuo värit ole aika lailla sitä mitä nytkin ovat. 
Ei hassumpi ensikokeilu!

Kunhan palkka tulee niin ajattelin ostaa vielä punaisen ja vihreän värin ja kokeilla lisää. Vyyhditin ticoticon ja 7veikan 50 gramman vyyhdeille. Vielä on siis jäljellä kokeiluun 50 g ticoticoa ja 7veikkaa kumpaakin mutta mitä luulette, käynkö ostamassa lisää valkoista (ja kenties jotain muutakin väriä) lankaa?? Ainakin vihreästä nallesta tuli ihanan näköistä kun se kävi sinisessä liemessä. Muutama vyyhti kun oli sidottu pätkällä kyseistä lankaa... Harmi sitä on vain yksi kerä ja sekin työn alla!

Huomatkaa erittäin hieno niksi,
grillitikut kuivausritilän pinnojen väliin. ;)
Yritys hyvä kymmenen saada keltaista,
vihreää ja sinistä pariin vyyhtiin.

2 kommenttia:

Zelda kirjoitti...

Onpas raikasta sinistä, pidän kovasti:) Kaikenlainen värjääminen on kovin addiktoivaa, olen huomannut.

Nordina kirjoitti...

Juu, koukuttavaa on! Odottelen jo koska ehtis pitämään uuden värjäyspäivän. :D