maanantai 16. syyskuuta 2013

Mikä sul on jänönen

Jänekset valmistuivat, sukkahaasteeseen liian myöhässä mutta valmistuivat kuitenkin. Sukissa on 8 eri lankaa, muutama langanpää pääteltävänä! Sukista tuli ihan kivat ja seuraavat on jo suunnitelmissa. :)



 Vauvasukkia. Näille on tilausta kun vauvoja tuntuu tulevan joka toiselle... Lankana Vikingin Baby ull.


Viikonloppuna kävin reissussa, täditettäväni sai nimen ja reissasin Tku-Oulu-Tku väliä, Jyväskylässä oli bussin vaihto ja hiukan luppoaikaa. Luppoaika tuli käytettyä hyvin hyödyksi! Titityystä löytyi messuiluista huolimatta kassillinen lankaa! Lisäksi sain aloitettua syyskuun sukkahaasteen, Skewin. Tästä tulee iso sukka, saaja on vielä hämärän peitossa, itselle se ei ainakaan tule! Lankana Schoppelwollen Wunderklekse eli ihmepallo.





tiistai 3. syyskuuta 2013

Tip tip

Pieniä töitä on tippunut puikoilta.

Vauvan neuletakki Dropsin Baby merinosta. Menekki 80 grammaa. Valkoista meni koko kerä eli 50 grammaa. Sinisen ja vihreän jämistä olisi suunnitelmissa pieni myssy vauvalle.


Puikot oli resorissa 3, muuten 3,5. Ohje oli Little Coffee Bean Cardigan jossa ohjeen mukainen lanka oli paksumpi kuin itselläni joten tein suurimman koon mukaan. Koko on tuommoista 1-3 kk -luokkaa. Ohje oli ihan hyvä, tosin otin lähinnä suuntaa antavia mittoja tähän puseroon tuosta ohjeesta. Perusraglan siis. Napit vielä uupuvat, omista kätköistä ei oikein sopivan kokoisia löytynyt. Täytyy siis käydä nappikaupan kautta.
Tykkään kyllä tosi paljon tuosta nurjastakin puolesta.Voisin joskus tehdä jonkin projektin jossa nurja puoli onkin oikea. 



Tässä tämmöinen keskeneräinen sukkaprojekti. Aloitin nämä heinäkuun sukkahaasteeseen eli neulo jämälangasta/suomalaisesta neulekirjasta. Tämä on molempia, Neulekirjan Jänikset maailmankartalle jämistä. Kesällä vain tuo neulominen ei innostanut joten nämä jäivät eivätkä valmistuneet haasteeseen ajoissa. Sain pari päivää sitten tämän ensimmäisen sukan valmiiksi ja aloitettua paria. 



Sitten yksi toinen myöhästynyt sukkahaasteeseen osallistunut sukkaviritelmä. Sukka erilaisella kantapäällä. Tässä on lanka Dropsin Fabel jonka voitin joskus Ravelry-ryhmän arvonnasta. Puikot 2.00, koko omaan jalkaan sopiva 35/36. Neulottu varpaista alkaen, resori 1o1n. Jäi vähän turhan löysäksi tuo varsi, muuten olen näihin tosi tyytyväinen. Tiimalasikantapää sopii tosi hyvin mun kantapäälle. Lankaa meni 53 grammaa, tein nämä kahdelta kerältä. Voisin tehdä tuosta langasta vielä toiset sukat, tosin menin jo käyttämään hiukan tuota lankaa noihin jäniksiin, tosin niin vähän että noista jämistä tulee vielä helposti pienet sukat vaikkapa jollekkin sukulaislapselle.